söndag 30 december 2012

Fotografiska





Åker till huvustaden och besöker där "Fotografiska". Där pågår just nu en utställning av den store fotografen La Chapelle. Vid första ögonkastet är bilderna udda men vid efter längre stund träder det fram massor med gömda symboler, kritik mot samhället och dubbla budskap vi omger oss av.



After the Deluge: Cathedral, 2007





På översta våningen finns en restaurang med ljuvligt god mat. Dessutom en utsikt som var helt makalös.





Detta var en oförglömlig utställning och lunch. Tillsammans så skrattade jag och mina kompisar massor. Jag väntar redan på nästa utställning.







 


 

lördag 29 december 2012

Kalkonmiddag

 

Ikväll var vi på middag hos min kära mor. Där bjöds det på kalkon, det var så gott. Till detta njöt vi av ett gott vin och som vanligt fullt med livliga diskussioner. På skoj så har vi börjat med att räcka upp handen för att få "ordet".



Till kaffet bjöds det på god morotskaka. Barnen ropade "mera tack...mer..."







Efter middagen ropade barnen "Vi vill dansa kring granen". Så vi dansade en stund och sen fortsatte barnen själva. Detta blev en riktigt mysig julkväll.







 

fredag 28 december 2012

Spel

 
 
 
 
 
 
Äntligen är våra barn så stora att vi kan spela TP tillsammans. Det är ett roligt spel och våra änglar tyckte det var så skoj. Även vi vuxna i denna familj älskar spel, alla möjliga.
 
Till detta ett glas rött och massor med chips - det är ju fredag! Därmed kan vi nog alla konstatera att det där snacket om jag äter nyttig är lite svajande vissa dagar... jag erkänner!
 
 
 
 
 
 
 


torsdag 27 december 2012

Love


Självbild





Inom Dig bor två vargar. Den ena är ond och fräser, gläfser och morrar att Du inte kan, att Du inte duger. Den andra vargen som bor inom Dig är god. Han smeker Dig och knuffar Dig framåt när Du inte törs. Han tröstar Dig när Du är ledsen.

Se till att mata den rätta vargen - lyssna inte till den onda vargen. Lyssna på den snälla vargen och en dag kommer det att lysa igenom Dig.



 

onsdag 26 december 2012

Medeltidfest

Annandagen är det ännu mer släkt att fira med så vi bestämde att inte ha julbord utan istället medeltidstema. Vi köpte mjöd till maten och åt kyckling, grillad kålrot och rökt fårfiol. Dåtidens potatis var ärtor.




Under middagen läste vi upp olika händelser som hände under medeltiden och hade varandra som skådespelare. Här är kung Erik af Pommern som föddes 1382. Han enade hela norden och gjorde oss till ett storrike. Det krigades i nära tvåhundra år.


 
 
 
Här är vår egna lilla kung - min sötnos!
 
 
 
 




 

tisdag 25 december 2012

KÖKSSTOL anton


 

 
 
 

 
 
 
 
Så här i juletider känner jag att jag har lagt mycket tid i  mitt kök vilket gör mig sugen på nya stolar. Dessa fina stolar valdes bort när vi bytte köksstolar - ohhh... vad jag önskar att dessa bodde hos oss.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Nu placerad som ensam borta i hörnet! Nice!
 
 


måndag 24 december 2012

SAGORENEN



Idag kom sagorenen med tomten. Tomten stod ute på gatan och vinkade med sin lykta för att sedan komma in i egen hög person och leverar ett antal paket.

Dagen har från början varit som en enda saga. Tack till min mor som bjöd på en underbar lunch och våra fina barn och svärmor som gjort denna dag till ett oförglömligt minne.

Alla läsare önskar jag en riktigt god jul och tack för att Du följer mitt enkla lilla liv.





söndag 23 december 2012

Macarones



Oh la la la... idag ringde det på dörren och jag fick paket levererat direkt från Paris. Helt otroligt. Som den stora matälskare som jag är så fick jag sex stycken kakor i  en glänsade förpackning.









ohh....macarones... så lyxigt och ljuvligt gott. Tack älskade vän! Detta kommer jag att leva på länge.









lördag 22 december 2012

Love




Ja... gör bara saker som Du tycker om - lämna Din gamla offerkofta hemma! Den kliar och luktar gamla ursäkter. Gör det Du tycker om istället och klä Dig i dina nya glada känslor, njut av allt dessto mer - det kommer att synas på Dig. Och Du...Du förtjänar inget annat...Du förtjänar bara det bästa.

Glöggpartaj

 
 
 


Idag var vi ett gäng som träffades över ett glas glögg. Vi gjorde det lätt för oss hade dukat till buffé där hade med sig lite grann.
Det var mycket trevligt och gott.



 
 
 
Eftersom jag är en stor fantast av Ernst så gjorde jag kvällen till ära hans brieosttårta. Den har honung på toppen  servades med nötter och aprikoser. Mmmmm....
 
 


fredag 21 december 2012

Tacos

 
 
 
 



Hela Svenska folket äter Tacos på fredagarna - så vi gör ett test. Kan konstatera att maten är ok, men långt ifrån min egna favorit. Däremot är det barnens, dem är helt saliga... detta är den bästa maten. Vi läser sedan på innehållsförteckningen på den magiska kryddpåsen och konstaterar att den ingredinesen som står överst - den det är mest av - är druvsocker. Vi vet nog alla att socker gör att maten smakar mer och leker med vår hjärna. Vi konstaterar också maten är lättlagad men det är väldig en masssa - hacka , hacka...! Tycker också att det kostar mer än det smakar - det är många måsten som skall serveras till.

En vän till brukar skoja och säga "Vilket problem Du än har så kan vi lösa Det med TACOS". Det verkar som om många familjer lever efter den filosofin - ju sämre vecka - dessto mer TACOS.







Min gouacomale...mohhaaa....


  • avokado
  • vitlök
  • olivolja
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Som den görs i Real Mexico . CHUNKY!

torsdag 20 december 2012

Julpyssel



Julpyssel är något som jag och mina änglar brukar gör lite nu och då. Idag har vi gått hårt ut på tidningar. Min man undrade när han kom hem varför det låg tidningsartiklar utklippta... Det var inte så att det var tänkte att läsa dessa utan till för att skapa av dem.


Vad tycks om våra julgranar, visst är dem fina. I toppen sitter en liten stjärna av silver.








Sedan började jag måla för blotta livet på tidningspapper. Jag tycker det ger ett speciellt djup i bilden. Maken håller inte med - hur tänker Du om mina träd?






 

tisdag 18 december 2012

Pepparkakshus



Mysig eftermiddag med mina små änglar som så gärna vill ha ett pepparkakshus - för det har alla andra!!! Snäll som jag är så bakade vi ett litet hus. Vi körde på helt egna ritningar från huvudet vilket också syns på resultatet.










Jag lät barnen jobba på och det blev ett barnhus. Nu vet jag hur man gör tills nästa år och mitt tips till alla Er andra som ska baka. Gå ut och hämta en himla massa tåladmod. En kompis till mig orkade inte vänta ut innan allt torkat och ´hela huset rasade ihop... Stackars dem!  

måndag 17 december 2012

Önskelista

 
 
Kära tomten,
förutom en stor kyss
och ett friskt år
önskar jag mig lite nytt
i
min garderob...
 
 
Ester Elenora Jennie Grå
 
Ester Elenora tröja - nu 30% på Milla Mi
 
 
Love Forever Sofia Tunic Washed Black
 
Love Forever
 
Malvin Sweater Star Navy
 
 
Malvin
 
 
 
 
Inser just att detta bara var en hel massa grå kläder, men det är det enda som jag längtar till. Ja - just det - förutom att kyssa tomten också förstås!
 
 


söndag 16 december 2012

Tredje advent

 

Idag firar vi tredje advent och tänder därmed det tredje ljuset i staken. Till detta en god räksoppa med vitlöksbröd. Vi älskar att köpa färdiga vitlöksbröd från frysdisken. Dessa stoppar vi i ugnen och njuter av det goda innehållet. Vi lärde oss att äta dessa i Australien för tio år sedan. När vi kom hem var dem omöjliga att finna. Till slut fann vi dem på tyska Lidl men nu finns dem i alla butiker i Sverige - tack gode gud för det.





lördag 15 december 2012

Proud

 
 
 
 
 
 

Videung

 
 
 


När jag var på hötorget så köpte jag videkissar som verkar stå sig hur länge som helst. Just nu står dessa i köket. Detta blir en "keeper" att köpa varje år. Jag tycker dem är både vackra och stilrena smat att dem håller i flera veckor. Det är ju kalas om man jämför med andra blommor som vissnar efter 3 dagar.

 

fredag 14 december 2012

After work



 
 

Afterwork med bästisen är aldrig fel. Kanske tror Ni att ni vi sitter  tittar ut på fokvimlet i New York men så är inte fallet. Miljön på vårt favvo ställe är bara så snyggt! 







Vi valde varsin "Classic burger". Vi hann under några få timmar avhandla allt mellan himmel och jord. Båda vi två pratar fort och intensivt och sen skrattar vi massor. Jag tror vi är två energiknippen helt enkelt!